home Keshilla Islame A KA KUSH PENDOHET SOT(?)

A KA KUSH PENDOHET SOT(?)

A KA KUSH PENDOHET SOT(?)

Vëllezër dhe motra, A ka kush pendohet sot tek Allahu?

Nëse thua: Po, u pendova. -Të them: Nga çka u pendove?

-(nëse)Thua: prej cdo gjëje.

-Them: Nuk je i sinqert! Ai që thotë unë pendohem nga çdo gjë, dëshiron ta mashtroj Allahun!

Vëllau im, më thuaj mua, nga cili mëkat u pendove? Nga shikimi ndaj grave, nga gënjeshtra, nga duhani, nga të fjeturit në namazin e sabahut, apo nga dyftyrësia… je penduar nga çka? Nga ngrënia e haramit, rruajtja e mjekrës… nga çka je penduar?

Muhamed Husejn Jakub

Përktheu: Valdet Kamberi