Duaja e Profetit a.s për gjendjen e shqetësimit dhe dëshpërimit

Ndiheni pa të ardhme, të dështuar dhe të rrënuar… Këto janë disa nga termat e përdorur për të përshkruar ndjenjën e mungesës së shpresës dhe të dëshpërimit që mund të përfshijë edhe më optimistin ndër ne në çaste të caktuara të jetës së tij. Sidoqoftë, kur trishtimi, zymtësia dhe pakënaqësia shndërrohet në përbërës të përhershëm …

Fillesat e shpalljes së Profetit alejhi selam

Allahu e dërgoi si profet në moshën dyzetvjeçare, e cila është mosha e përsosur. Thuhet se në këtë moshë u ka ardhur shpallja gjithë profetëve. Vërtet flitet se Profeti Isa u ngrit në qiell kur ishte tridhjetë vjeç, por për këtë s`ka ndonjë dëshmi me sened të saktë, mbi të cilin mund të bazohemi. Forma …

BART ME VETE DIÇKA NGA MIRËSIA

Bëhu derë..që nga ajo hyn hajri. E nëse nuk mundesh.. atëherë bëhu dritare që nga ajo depërton drita. E nëse nuk mundesh.. atëherë bëhu mur që në të mbështeten kokat e të lodhurve. Mos harro asnjëherë.. që çdoherë të bartësh me vete “diçka nga mirësia” dhe atë ta përhapësh kudo që shkon. Dhe mos u …

Cilët janë njerëzit inteligjent

Kështu flasin njerëzit shumë INTELIGJENT – Lehtësisht do t’i identifikoni nëse jeni nga ata!Njerëzit e zgjuar njihen shumë shpejtë dhe shpesh janë të mjaftueshme vetëm disa fjali deri te përfundimi se dikush është inteligjent apo jo. Lexoni se si sillen dhe si bisedojnë njerëzit e zgjuar në bisedë me të tjerët. 1. Ata e sqarojnë …

Zemra e pastër dhe puna e mirë

Në ditët tona shumë njerëz thonë: “Zemra ime është e pastër, sepse unë i dua shumë njerëzit dhe gjithmonë i ndihmoj ata, jam human dhe nuk i bëj keq askujt”. Por a është kjo zemra e pastër për të cilën Allahu i Lartësuar flet në Kur’an?Të kesh zemër të pastër do të thotë t’i jetosh …

FILLO ME VETEN PASTAJ ME TJETRIN

Fillo me veten dhe tha:Do të fali. Do të përkujdesem për pastërtinë. Do t’i ndihmoj nevojtarit. S’do të pi duhan. S’do të gënjej. Do të bëhem pozitiv dhe produktiv. Do t’i respektoj mendimet e të tjerëve. S’do të jem mendjemadh. S’do të jap ryshfet. Do të jem i mëshirshëm dhe i sjellshëm. Nga arabishtja: Irfan …

DHEMBJET E DYNJAS PO NA SHKATRROJNË

Dhemb.. kur ti mungon dhe askënd nuk e merr malli për ty.Dhemb.. kur humbësh dhe nuk mund të gjesh dikë që të merr. Dhemb.. kur të vret përmallimi çdo herë kur të vijnë kujtimet. Dhemb.. kur e zbulon budallallëkun tënd, mirëpo koha vetëm se ka kaluar. Dhemb.. kur ndonjëri prej tyre të gënjen dhe ti …