Profeti – alejhi selam – na ka urdhëruar të bëjmë shtatë gjëra dhe na ka ndaluar shtatë të tjera

Berau –Allahu qoftë i kënaqur me të- tregon: “Profeti – alejhi selam – na ka urdhëruar të bëjmë shtatë gjëra dhe na ka ndaluar shtatë të tjera. Na ka urdhëruar: Të ndjekim funeralin e xhenazes Të vizitojmë të sëmurin Të pranojmë dhe t’i përgjigjemi ftesës Të ndihmojmë të shtypurin që i shkelen të drejtat Të …

Duaja (lutja) e cila tronditi qiellin!

Ibn Ebu Ed-Dunja përmend një hadith të transmetuar nga Enes ibn Malik (radijAllahu anhu), i cili tregon: “Një tregtar prej ensarëve, i quajtur Aba Mi’lak, blinte dhe shiste mallra duke përdorur paratë e tij dhe të njerëzve të tjerë. Ai ishte njeri i mirë dhe i frikësohej Allahut. Njëherë, kur po merrej me punën e …

Si ju paraqit Pejgamberit alejhi selam Xhehenemi

Ibn Abbasi (radij-Allahu anhu) tregon se Pejgamberi (alejhi selam) ka thënë: M’u paraqit zjarri i Xhehenemit dhe (pashë) se shumica e banorëve të tij ishin gra mohuese.” E pyetën: “A kishin mohuar Allahun?” Ai u përgjigj: “Ato kishin mohuar bashkëshortët e tyre dhe ishin mosmirënjohëse për mirësitë e nderimin që u ishte bërë. Nëse ti …

Zbulohet Kurani origjinal në Britani nga koha e Muhamedit?

Zbulohet Kurani origjinal në Britani nga koha e Muhamedit? Fragmente të Kuranit të mbajtura nga Universiteti i Birminghamit në Britaninë e Madhe janë gjetur të jenë ndër më të vjetërit në botë. Pas analizave të radiokarbonit nga Universiteti i Oksfordit, dorëshkrimet, të shkruara në pergamene, datojnë mes viteve 568 dhe 645, me saktësi prej 95 …