Gati e shita Islamin për 20 cent !

Në xhaminë e Londrës merr detyrën një imam i ri.Ky imam sa herë që shkonte për në xhami, udhëtonte me autobus të njëjtë dhe në shumicën e rasteve takohej me shoferin e njëjtë. Një ditë, në autobus, pasi e paguan biletën, shoferi ia kthen kusurin, por 20 centë më tepër se sa duhet. Imami këtë …

Mbani pak kripë gjithmonë në xhepin tuaj sepse do t’ju shpëtojë jetën…

Shumë njerëz mbajnë me vete një biskotë, një karamele apo një pako të vogël sheqeri. I përdorin si mjete emergjente kryesisht kur ndjejnë se kanë rënie të nivelit të sheqerit. Por, nëse nuk e keni menduar më parë, të mbani një pako kripë të vogël ose pak kripë të mbështjellë në një letër, mund t’ju …

NDËRTIMI I XHAMIVE 

Allahu i Madhëruar thotë: “Faltoret e Allahut i vizitojnë dhe i mirëmbajnë vetëm ata që besojnë Allahun dhe Ditën e Fundit, që falin namazin dhe japin zeqatin e që nuk i frikësohen askujt, përveç Allahut. Sigurisht që këta janë në rrugë të drejtë.” (Teube 18.) Othman ibën Afani, Allahu qoftë i kënaqur me të, përcjell …

Dëshira e fëmijes për namaz

Ebu Jezid el-Bistamiu u ngrit një natë të falë namaz nate, por papritmas pranë veti e sheh djalin e tij. Meqë djali ishte i vogël, kurse nata e ftohtë dhe pagjumësia e vështirë, ai i tha:  – Bjer flejë o bir se nata është e gjatë! – Po ti pse u ngrite të falesh? e …

Me el fatiha kundër kafshimit të gjarpërit

Në dy Sahih-ët vjen një hadith prej Ebu Seid El Hudriut, i cili rrëfen: “Disa shokë të Profetit ishin në udhëtim e sipër, derisa mbërritën te një fis arab (natën). Ata iu kërkuan këtyre të fundit që t‟i mbanin si mysafirë për atë natë, por banorët nuk i lejuan. Sakaq, kreu i fisit të tyre …