Duaja e Profetit a.s për gjendjen e shqetësimit dhe dëshpërimit

Ndiheni pa të ardhme, të dështuar dhe të rrënuar… Këto janë disa nga termat e përdorur për të përshkruar ndjenjën e mungesës së shpresës dhe të dëshpërimit që mund të përfshijë edhe më optimistin ndër ne në çaste të caktuara të jetës së tij. Sidoqoftë, kur trishtimi, zymtësia dhe pakënaqësia shndërrohet në përbërës të përhershëm …

Nga Msc. Av. Rovena TUJANI-KLINAKU: Mbulesa islame përtej paragjykimeve

Sapo përmendet shamia (hixhabi, mbulesa, shalli, veli), menjëherë shoqërohet me paragjykime të tilla si, prapambetje, injorancë, shtypje, ndikim, shpërlarje truri, etj. Sigurisht që ky është paragjykimi që mund të ketë një person i cili ka informacion për femrën me mbulesë vetëm nëpërmjet mediave. Sipas studimeve, thuhet se rreth 90 % e informacioneve që jepen në …

Gati e shita Islamin për 20 cent !

Në xhaminë e Londrës merr detyrën një imam i ri.Ky imam sa herë që shkonte për në xhami, udhëtonte me autobus të njëjtë dhe në shumicën e rasteve takohej me shoferin e njëjtë. Një ditë, në autobus, pasi e paguan biletën, shoferi ia kthen kusurin, por 20 centë më tepër se sa duhet. Imami këtë …

Një tregim interesant!

“Përse e lexojmë Kur’anin kur nuk kuptojmë as një fjalë Arabisht? Një amerikan i moshuar mysliman, jetonte në një fermë në lindje të maleve Kentaki (Kentucky) së bashku me nipin e tij. Çdo mëngjes, gjyshi zgjohej herët në mëngjes, ulej në tavolinën e kuzhinës dhe lexonte Kur’an. Nipi i tij, dëshironte të bëhej sikur ai …

FILLONI DËRGONI SALAVATE

FILLONI DËRGONI SALAVATE “Nga akshami i ditës së enjte deri në akshamin e ditës së premte çdo sekondē është depo prej shperblimeve, kështuqë shtoni salavatet për Profetin – ﷺ – ” Ibn Kajjim el-Xheuzi Sal-Allahu alejhi we selem

MBROJE VETEN MË KËTO FJALË!

MBROJE VETEN MË KËTO FJALË! – Nëse donë që shejtani të mos afrohet, thuaj kur të dalësh nga shtëpia apo makina apo puna: Bismilah tevekultu ala Allahi, ve la havle ve la kuvete il-la bil-lah (Me emrin e Allahut, në Allahun u mbështeta nuk ka ndryshim e as forcë pa ndihmën e Allahut). – Nëse …

O ZOT !

O ZOT ! Nëse risku im është në qiell, #lëshoe Nëse është në tokë, #nxire Nëse është larg, #afroe Nëse është afër, #lehtësoe Nëse është pak, #shtoe Hoxhë Sinan Rushiti 📣