Ju ftoj ta doni veten tuaj

Ju ftoj ta doni veten tuaj duke ruajtur qetesine e shpirtit nepermjet meditimit ne madheshtine dhe bukurine e asaj qe ka krijuar Allahu! Ta kuptoni se jemi te rrethuar nga e bukura, por thjesht na duhet t’ua hapim portat e zemrave tona. Qe t’i shijojme e perjetojme ato. Behuni prej atyre qe nxisin pajtimin me …

FJALË TË ARTA !!

FJALË TË ARTA !! – Shejhu i nderuar Muhamed Sharavi, Allahu e mëshiroftë, thotë: Nëse e ke dert çështjen e tjetrit. dije se ti ende posedon natyrshmëri. Nëse ia vëren tjetrit bukurinë, dije se në brendësinë tënde ke bukuri. Nëse e ruan shoqërinë, dije se ti je i mirë për shoqëri. Nëse përkujdesesh për të …

Këmbëngulja në dua (lutje)

Këmbëngulja në dua (lutje) Këmbëngulja në dua është një prej ilaçeve më frytëdhënëse. Transmetohet nga Ebu Hurejra se Profeti (alejhi selam) ka thënë: “Allahu zemërohet me atë njeri që nuk kërkon prej Tij.” (Buhariu) Në nje hadith tjetër të transmetuar nga Enesi (radiallahu anhu), Profeti (alejhi selam) ka thënë: “Mos u tregoni të pafuqishëm në …

4 kushtet e aktit martesor islam:

Kushtet e aktit martesor islam: 1. Përcaktimi i bashkëshortëve, pra të jenë të ditur dhe të dalluar qartë. 2. Pelqimi dhe miratimi nga të dy partnerët për lidhjen martesore midis tyre. 3. Kujdestari i vajzës, pra femra në Islam nuk mund të martojë vetveten e saj pa miratimin e kujdestarit të saj që mund të …

Nuk po më prahohet lutja, Si Pranohet Ajo ?

Meqë këtë temë po e përgatis gjatë dhjetë ditëve të fundit të Ramazanit, ditëve të pranimit të lutjeve, ditëve të çlirimit nga zjarri i xhehenemit, mendova t’ia kushoj vlerës së lutjes dhe duasë. Temën e lutjes, do e startojmë me një ngjarje që ka ndodhur mes Zekerias a.s dhe Merjemes a.s. Është pikërisht historia e …

Trajtoje mirë kafshën e kurbanit tënd!

Profeti salejhi selam ka thënë: “ Allahu e ka bërë detyrë mirësinë në çdo gjë. Kur të vrisni, vrisni në mënyrën më të mirë dhe kur të therni, therni në mënyrën më të mirë! Çdokush nga ju duhet ta mprehë mirë thikën dhe ta trajtojë me mëshirë bagëtinë për therje!” Muslimi Përcillet nga Abdullah bin …