Rrefimi emocional i Shkodran Mustafit: kjo është arsyeja qe kam filluar të fal namazin

Shkodran Mustafi është njëri nga futbollistët shqiptar më të suksesshëm në botë. Anëtari i Arsenalit përpos që është një futbollist mjaftë i mirë, ai është edhe një praktikues i fesë islame. Ai ka treguar një prapaskenë interesante se si nuk pinte alkool sa ishte tek të rinjtë e Evertonit. “Për ta praktikuar fenë fillova nga …

Si duhet ta falin namazin shurdh-memecët?

Pyetësi: Allahu ju dhëntë mirësi! Ky është një grup personash, të cilët thojnë: Ne jemi një grup njerëzish, dhe jemi shurdh-memecë, as flasim dhe as dëgjojmë. Shpresojmë prej jush të na jepni dobi dhe të na tregoni rreth mënyrës sesi të falim namazin me xhemat, a të na prijë në namaz njëri prej nesh? Dhe …

Lexo dobitë e namazit në aspektin shkencor

Namazi dhe dobite e tij ne aspektin shkencor:” Celesi i xhennetit eshte namazi !Falu,pasi falja eshte sherim “… ” Namazi eshte shtylla e fese,kush e mban ate ka mbajtur fene dhe kush e shkaterron ate,ka shkaterruar fene “… —-Sipas një koncepti të dhënë nga Organizata e Kombeve të Bashkuara të Shëndetësisë me shëndet kuptojmë:Jo vetem …

Shkëncëtari i njohur propozoi një metodë eleminimi të valëve elektromagënetike të ndodhura në trupin tonë ( Tv, Celularë, PC) por ai u habit kur pa se muslimanët këtë veprim e kryenin çdo ditë!

Shkëncëtari i njohur propozoi një metodë eleminimi të valëve elektromagënetike të ndodhura në trupin tonë ( Tv, Celularë, PC) por ai u habit kur pa se muslimanët këtë veprim e kryenin çdo ditë! M.I Me evolimin e teknologjisë jeta është ndërthurur në mënyrë të tillë që paisjet elektroinike të zenë një vend të rëndësishëm në …

I pasuri dhe dy rekate namaz

Një i pasur rrëfen një rast të veçantë në jetën e tij. – Një natë isha i stresuar, andaj vendosa të dal jashtë shtëpisë, në shëtitje. Duke ecur në një lagje, pashë një xhami të hapur dhe vendosa të hyj e t’i fali dy regate namaz. Kur hyra pash një njeri të kthyer kah kibla, …

DISA NGA PENGESAT E PËRULJES NË NAMAZ

1.Besimi i dobët në takimin me Allahun dhe të shpresuarit tek Ai. 2. Vesveset e shejtanit. 3. Shkujdesja dhe epshi. 4. Përkujdesja e tepërt për dynjanë. 5. Lënia e xhamisë dhe xhematit. 6. Dobësimi i dashurisë ndaj vëllazërisë për hir të Allahut. 7. Mos rregullimi i drejtë i rreshtave gjatë namazit. 8. Bërja e padrejtësive …

Dëshira e fëmijes për namaz

Ebu Jezid el-Bistamiu u ngrit një natë të falë namaz nate, por papritmas pranë veti e sheh djalin e tij. Meqë djali ishte i vogël, kurse nata e ftohtë dhe pagjumësia e vështirë, ai i tha:  – Bjer flejë o bir se nata është e gjatë! – Po ti pse u ngrite të falesh? e …