A lejohet vendosja e dhëmbëve prej ari?

Përgjigje: Mbajtja e arit për meshkuj nuk lejohet. Prandaj edhe vendosja e dhëmbëve prej ari nuk u lejohet burrave, përveçse me raste të domosdoshme. Ndërsa, për femrat është e lejuar, aq më tepër nëse e kanë për traditë në popull, por nuk duhet të bëhen harxhime të mëdha. I Dërguari i Allahut ka thënë: “Ari …

A lejohet të thuhet se Allahu nuk e fal filanin?

A lejohet të thuhet se Allahu nuk e fal filanin? “Disa njerëz kur e shohin dikë që e ka tepruar në mëkate thonë për të: “Filani është larg udhëzimit”, ose “Larg xhenetit” ose “Larg mëshirës së Allahut”, çfarë gjykimi ka kjo çështje?” Kjo nuk lejohet, sepse konsiderohet ndërhyrje në çështjet e Allahut të Plotfuqishëm.  Është …

Pse femrat varrosen më thellë se meshkujt në varr?

Pyetje: Selam Alejkum. Kam degju prej disa njerezve qe thojne se femrat varrosen me thelle se sa meshkujt. A ka kjo ndonje domethenie? Kisha pase deshire me me dhene argumente se cila eshte me e sakte. Esselamu alejkum Përgjigje: Alejkumselam. Falenderimi i takon Allahut (azzevexhel), ndërsa salavatet dhe selamet qofshin mbi të Dërguarin tonë Muhamedin …