Këto panele të tejdukshme do të jenë e ardhmja e energjisë?

     Panelet dhe dritaret diellore që gjenerojnë energji diellore janë disa gjëra që njerëzit kanë krijuar për të përfituar nga dielli, dhe tani një ekip i inxhinierëve nga Universiteti Shtetëror Michigan (MSU) kanë propozuar përdorimin e paneleve diellore transparente. Kombinuar me panele çatie, mbështetja jonë në lëndët djegëse fosile mund të zvogëlohet ndjeshëm dhe …

Si ti gjejmë hyrjet e shteteve për thirrje telefonike !

Secili prej shteteve e ka kodin e vet per thirrjet internacionale. Nese doni ta beni nje thirrje telefonike ne ndonje shtet skandinav psh. ateher duhet ta dini kodin e hyrjes telefonike te atij shteti ne menyre qe te mund ta realizoni thirrjen. Ne faqen http://www.countrycode.org/ jane te renditura kodet e te gjitha shteteve te botes. …

Me këtë metodë mund ta forconi shpejtësinë e WiFi-së

Vendi ku e vendosni ruterin e wireless-it është pjesa më e rëndësishme kur është fjala për rritjen e fuqisë së sinjalit të tij. Në fakt, të gjitha gjërat në shtëpi – dyert, muret, dritaret – janë pengesa për sinjalet e WiFi-së. Kështu, nëse jetoni në një shtëpi dykatëshe, ta vendosni ruterin në katin e dytë …

Si të shkarkojmë video nga facebook-i !

Tashmë të gjithë ne kur futemi në internet faqja e parë që i japim një shikim është facebook, edhe pse ndoshta duam të bëjmë diqka tjetër nuk mundemi të rrim pa i hedhur një sy, madje sa që shpesh herë harrojmë për ç’farë kemi ndezur kompjuterin, duke parë linket e shokëve apo të faqeve që …