Të ankuarit nga shkaku i sëmundjeve

Nëse një njeri qan nga shkaku i sëmundjes dhe bisedon me të afërmit e tij rreth sëmundjes, a konsiderohet qarja dhe biseda e tij si kundërshtimim i Caktimit të Allahut dhe mospajtim me vendimin e Tij, duke pasur parasysh që qarja ndodh në mënyrë të pavullnetshme? Përgjigje: Qarja me lot, por pa zë, është e lejuar …

A lejohet të bëjnë një Kurban tre vëllezër?

Tre vëllezër të martuar jetojnë në të njëjtën shtëpi dhe secili prej tyre ka burimet e tij financiare, a mjafton vetëm një kurban për të gjithë ata, apo duhet që secili prej tyre të bëjë kurban? “ Nëse ushqimi i tyre është i përbashkët, atëherë mjafton vetëm një kurban për ata të gjithë dhe më …

Çfarë sevapi te madh ka dhënia e ujit

Transmetohet nga Ebu Hurejra -radiallahu anhu- se ka thënë: “Nuk ka sadaka më të madhe në shpërblim se sa uji”[1]. Transmetohet nga Enesi -radiallahu anhu- se: “Seadi erdhi tek profeti -alejhi selam- dhe i tha: Nëna ime vdiq dhe nuk la porosi, ai i bën dobi asaj të jap sadaka për të? Ai i tha: …

Arrat në kombinim me mjaltë janë ilaç i fuqishëm natyral

Arrat në kombinim me mjaltë janë ilaç i fuqishëm natyral, përderisa nuk mund të krahasohet me asnjë ilaç tjetër që merret nëpër barnatore. Ilaç natyral kundër anemisë Të përgatitet një masë prej gjysmë kilogrami mjaltë dhe gjysmë kilogrami arra të bluara dhe lëng nga një limon. Të përzihet gjithçka mirë dhe tri herë në ditë …

HISTORIA NA MËSON

HISTORIA NA MËSON Kush e lexon historinë, zemrën e tij nuk e kaplon dëshpërimi asnjëherë, dhe gjatë leximit të historisë, do të shohë se si njerëzit i kalonin ditët e dynjasë dhe si Allahu i ndryshonte gjërat. Pasanikët varfëroheshin, të varfrit bëheshin pasanikë, të dobëtit e të djeshmes, sot bëheshin të fortë, sundimtarët e të …

A je ti nga njerëzit e devotshëm?

Një njeri pyeti një dijetar: “A jam unë nga njerëzit e devotshëm?” Dijetari i tha: “ Nëse lutesh për prindërit e tu, atëherë ti je prej tyre, sepse Profeti alejhi selam thotë: ‘…fëmija i mirë që lutet për të.” dhe nëse harron prindërit e tu në lutje, atëherë je i devotshëm vetëm në varësi të …

3 mirësitë e Allahut të Lartësuar

Llojet e mirësive, si fitohen ato dhe si ruhen. Thotë Ibnul Kajjim – Allahu e mëshiroftë: “Mirësitë e Allahut të Lartësuar janë tri llojesh: 1. Një mirësi e arritur për të cilën robi është i vetëdijshëm. 2. Një mirësi që ai e pret dhe e shpreson. 3. Dhe një mirësi në të cilën ai gjendet …

MOS HARRO SE…!!

MOS HARRO SE…!! – Në mendjemadhësi ka bukuri, mirëpo modestia është edhe më e bukur. – Në gënjeshtër ka shpëtim, mirëpo sinqeriteti është më shpëtues. – E kota mundet të mbetet, mirëpo e drejta mbetet përgjithmonë. – Në pasuri ka fuqi, mirëpo thjeshtësia dhe të kënaqurit me pak është thesar i cili nuk humbet. – …