DHJETË HAPAT PËR TI REALIZUAR ËNDRRAT E TUA DREJT SUKSESIT

DHJETË HAPAT PËR TI REALIZUAR ËNDRRAT E TUA DREJT SUKSESIT Ekziston mundësia të ndryshojë definicioni i suksesit te çdo njeri, mirëpo prapëseprapë ai mbetet gjëja e vetme ku të gjithë e shpresojnë, pa marrë parasysh pozitave të tyre dhe bindjeve të tyre. Të suksesshmit mbeten nën shënjestrën e njerëzve dhe sytë e njerëzve gjithmonë janë …

EDHE KËTO JANË NGA BUKURIA

EDHE KËTO JANË NGA BUKURIA Bukuri: Aishja, Allahu qoftë i kënaqur prej saj, monedhat e arit i fshinte me leckë të parfumosur me misk para se ti jepte lëmoshë për të varfrit. Bukuri: Omer ibën Hatabi, Allahu qoftë i kënaqur prej tij, si lëmoshë e jepte sheqerin, ngase e donte atë tepër dhe donte ta …

MËSOJI KËTO TRI GJËRA

MËSOJI KËTO TRI GJËRA Gjithmonë rikujtoji tri gjëra: Të duash, të sakrifikosh dhe të falësh. Ki kujdes nga tri të tjera: Të tradhtosh, të mashtrosh dhe të lëndosh. Mos jeto me tre njerëz: Tradhtarin, injorantin dhe mendjemadhin. Njerëzve dhurojua tri gjëra: Dashurinë, fjalën e mirë dhe korrektësinë. Dhe kur e do një njeri, hulumto në …

”3.600” Sevape brenda vetëm katër minutave

Këto sevape mund t’i fitosh nëse Allahu ta mundëson t’i falësh dy rakate duha (namaz i paraditës). Për këto dy rekate të nevojiten rreth katër minuta dhe fiton 3.600 sevape. Ebu Dherri, radijallahu anhu, transmeton se i Dërguari i Allahut, salallahu alejhi ue selem, ka thënë: ”Për çdo nyje të trupit duhet të jepet sadaka. …

Dy gjëra i urren i biri i Ademit:

Profeti, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin me të, ka thënë: “Dy gjëra i urren i biri i Ademit. E urren vdekjen, e vdekja është më e mirë për të se sa fitneja (sprovat e ndryshme) dhe e urren pakësimin e pasurisë, e pasuria e paktë ka llogari të paktë!”

SI KUROHEN TË METAT DHE MANGËSITË?

SI KUROHEN TË METAT DHE MANGËSITË? Rrëfehet për një burrë se ankohej prej të metave të shumta që i kishte. Ky burrë rrëfehet se tentoi që ato ti përmirësojë, mirëpo nuk e arriti një gjë të tillë. Ndërkohë shkoi te një dijetar i njohur për devotshmërinë dhe besimin e tij dhe iu ankua për ato …